Thursday, 7 July 2022

REVIEW COLLAGEN PEPTIDE BY NUTRILITE AMWAY

Kalau kecantikan yang related orang berumur mesti orang cari collagen untuk cepat sikit cantik.

Okay…
Jom faham apa tu collagen supaya kita lebih bijak memilih
Collagen is actually a part of protein dan dia paling melambak dalam badan. Cumanya dia akan berkurang sikit demi sikit once umur cecah 25 dan ke atas lah.. Well I'm 28 this year, memang sesuai lah kan.
Apa kebaikan COLLAGEN?
• Kulit Sihat & Bersinar
• Kuku Kuat
• Rambut Tebal & Berkilat
• Meningkatkan Metabolisme
• Melindungi Kesihatan Kardiovaskular
• Meningkatkan Pencernaan
• Menyokong Kesihatan Sendi
• Mengandungi amino acids
• Membantu mendapat kulit yang flawless cantik secara dalam dan luar

Collagen ni adalah perisa campuran pear, pineaple dan peach...

So macam mana nak pilih collagen ni?.
1) Collagen yang ada Peptides
Collagen harus mengandungi 3 polypeptide chains untuk dia berfungsi dengan baik. Setiap peptide tu ada function dia untuk fibroblast skin, joint cartilage, osteoblast in bones. Kalau collagen tak comes w peptides JANGAN BELI! MEMBAZIR DUIT JA. BAIK MAKAN KAKI AYAM SANA.
2) Sumber peptides
Peptides ni selalu banyak dekat haiwan tapi in plants pun ada. Kita boleh ambik dri soy. Jadi boleh cari group peptide dari Marine fish sebab nk bagi naik kan HA synthesis dlm kulit manusia. Boleh pilih soy tapi yang non GMO. Boleh tingkatkan type I collagen dlm badan dan antioxidants
3) Technology
Ambik laa technology yang bagus so that senang collagen serap dalam badan bukan terbuang macam tu. contoh, ambik Bio Enzymatic Hydrolysis Technology. Ni yang the best technology untuk protein hydrolisis sekarang.

So, after I research what's the best collagen peptide, memang I jumpa Collagen Peptide Nutrilite ni.
Sebab, dia takda pewarna, perisa tambahan dan bahan pengawet. Kira memang selamat kalau nak consume. And yang R&D pon adalah saintis2 yang diiktiraf, bukannya kilang timbang kilo or OEM.

If you guys nak try out, I got it from here I want a flawless skin too !!!!!








No comments: